Vliegvakantie naar Parijs, de leukste bezienswaardigheden

Inhoud

Parijs is voor velen de perfecte stad voor een citytrip. Parijs ligt dicht bij Nederland dus je bent er in een mum van tijd. Over het algemeen ben je met het vliegtuig het snelst in de lichtstad. Een vliegvakantie naar Parijs hoeft ook niet duur te zijn. Voor zo’n 100 Euro per persoon kan je al een retour boeken. Al zin gekregen? Wij laten alvast de leukste bezienswaardigheden zien.

De leukste bezienswaardigheden in Parijs

Als je een vliegvakantie naar Parijs hebt geboekt, hoef je je niet druk te maken over het verkeer en het parkeren van je auto. Je kunt met de metro alle bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet.

Eiffeltoren

Zeg je Parijs, dan zeg je natuurlijk de Eiffeltoren. Het is de meest bezochte attractie van de stad. Hij is 276 meter hoog. Je vindt er een aantal restaurants. Vanaf bovenaf is het uitzicht geweldig.

Louvre

Het Louvre mag je niet overslaan tijden je bezoek aan Parijs. Het is het meest beroemde kunstmuseum van de wereld en het heeft een enorme kunstcollectie. Het is er wel enorm druk en het is ook groot. Plan vooraf dus je bezoek en bedenk wat je wilt gaan zien.

Arc de Triomphe 

Parijs kent verschillend triomfbogen. De Arc de Triomphe is de beroemdste. Je vindt hem vlakbij de Champs-Élysées op het plein Charles de Gaulle. Je kunt er komen via de voetgangerspassage die onder de weg doorloopt.  Vanaf het dak heb je een fraai uitzicht over de straten van Parijs. 

Montmartre en de Sacré-Coeur

Waar je zeker moet gaan kijken is de kunstenaarswijk Montmartre. Naast de vele kunstenaars die hier hun werk maken en verkopen vind je hier ook de Sacré-Coeur. Deze geweldig mooie witte basiliek staat bovenop de heuvel van Montmartre. Je kunt er na toe met de trap, maar er gaat ook een kabelbaan naar toe.  Van bovenaf heb je een prachtig zicht op de Eiffeltoren.

Rondvaart op de Seine

Wat heel leuk is om te doen is een rondvaart op de Seine. Het is een heel relaxte manier om de stad te verkennen. Je ziet Parijs ineens op een heel andere manier. Je komt langs fraaie monumenten zoals de Notre-Dame, de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe. 

Dit was slecht een kleine greep van wat je allemaal kunt doen in Parijs. Heb jij je vliegvakantie naar Parijs al geboekt?