De Apéro in Parijs

Inhoud

Zoals iedereen wel weet heeft ieder land of streek zijn eigen gewoontes als het gaat om eten en drinken. Zo hebben ze in Parijs een eigen gebruik en die heet de Apéro. Wat een Apéro precies en wanneer deze wordt gebruikt lees je allemaal in de blog hier onder.

Wat is een Apéro?

Een Apéro wil eigenlijk zeggen een aperitief. In dit geval is het een drankje dat wordt genuttigd als een borrel voor het eten. In Frankrijk is zo een borrel voor het eten een belangrijk onderdeel van de eetcultuur in Frankrijk.

Hoe wordt een Apéro genuttigd?

Volgens de traditie is de Apéro een alcoholisch drankje. Deze wordt gedronken met wat kleine hapjes er bij. Het mag niet te zwaar zijn allemaal, want het is geen maaltijd. Vaak is het wat chips of popcorn wat er bij gegeten wordt. Die volgt na de Apéro nog. Wanneer de Apéro gedronken wordt, drinken de Franzen geen rode wijn. Die drinken ze dan bij het avondeten. 

Waar bestaat een Apéro uit?

Kir is een van de voorkomende Apéro’s in Frankrijk. Dit is een samengesteld drankje van kersenlikeur en witte wijn. Ook is er de Pastis, dit is Anijslikeur, maar dan wel verdund met water. Verder zijn een gin-tonic, champagne, Campari of cider ook hele goede Apéro’s.

Waar en wanneer wordt een Apéro genuttigd?

Een Apéro wordt niet vlak voor het eten genomen. Vaak is het zo dat de Franzen na een lange dag werken hebben afgesproken met familie, vrienden of collega’s. Dit kan thuis zijn, op een terras en bij mooi weer ook in een park. Wanneer ze samen komen is er een gezellige en informele sfeer. Het is een momentum waarin iedereen vrolijk is en lekker geniet van het samenzijn. 

Waarom houden Fransen eigenlijk van een Apéro?

In eerste instantie is de Apéro een traditie. Maar buiten dat houden Fransen lekker eten en genieten. Hun levensmotto is ook vier het leven. Wat dat aan gaat kunnen wij nog best veel van de Fransen leren, want de Fransen weten heel goed wat onbezorgd genieten is. Even lekker en gezellig genieten met vrienden en familie om je heen.