Kerst in Parijs!

Inhoud

Kerst, het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Met al die mooie verlichting! Maar wat dacht je dan van kerst in een van de mooiste steden van Europa? Dan heb je toch een win-win situatie? We hebben het natuurlijk over de stad Parijs. En welke plekken kun je daar nu echt niet missen?

De Eiffeltoren en kerstmarkt

Het is altijd wel een van de meest bezochte plekken in Parijs, maar met kerst is de Eiffeltoren echt prachtig! Op elk heel uur wordt er een speciale lichting ontstoken en gaan de lichtjes flikkeren. Het is net een prachtige grote kerstboom, vooral in de avond is dit heel mooi! Aan de voet van de Eiffeltoren vind je de kerstmarkt. Deze markt staat ervan af ongeveer 4 dagen voor kerst tot in de eerste wee van januari. Naast kraampjes heb je hier ook een ijsbaan. 

Kerst op Montmartre en bij de Sacré Coeur

Romantiek en een kerstsfeer? Hij kan bij de Sacré Coeur en Montmartre. Normaal gesproken staan er hier s ’avond talloze schilders, maar met kerst zijn deze verdwenen en veranderd alles in kerstsfeer. Door de mooie verlichting en de verlichte Sacre Coeur is dit een prachtig plaatje.

De grootste kerstmarkt van Parijs

Wanneer je gek bent op kerstmarkten, dan hoef je niet eens naar het centrum van de stad te gaan. Nee, Noël Des Halles is namelijk de kerstmarkt van Parijs. Hier vindt hier ruim 70 stallen!  Ook de kerstmarkt bij La Defense is het bezoeken waard. Dit is namelijk met zijn 300 chalets de grootste kerstmarkt van Parijs.

Schaatsen in Parijs

In de zomer naar het strand is wat schaatsen in de winter is. Ook in Parijs kan er geschaatst worden. Er zijn verschillende plekken waar je heen kunt gaan. Ga je naar de Grande Arche in La Defense of kies je voor schaatsen bij de Eifeltoren? Zoek je toch naar iets bijzonders? Probeer dan eens de schaatsbaan in het Grand Palais.

 Kerst in Parijs en de warenhuizen

Terwijl je op zoek gaat naar het perfecte cadeau, geniet je van de kerstsferen en alle lampjes. De warenhuizen krijgen met kerst een extra dimensie. De duurdere warenhuizen gaan in de maand december zelfs de strijd met elkaar aan, wie heeft de mooiste verlichting? En de bijzonderste etalage? Wanneer je naar Galeries Lafayette gaat, zie je naast de mooie etalages ook een enorme attractie. Er staat namelijk elk jaar een enorme kerstboom onder de Art-deco koepel. Dit trekt elk jaar ook duizenden bezoekers. De etalages zijn hier zo indrukweekend dat er voor kinderen speciale bruggetjes zijn gemaakt, zodat ze dichterbij de etalages kunnen komen.

 Kerstshoppen in stijl

Shoppen met een echte bijzondere kerstsfeer, het kan dus in Parijs. Of je nu naar de luxe winkelstaat Rue de Faubourg de Saint-honore gaat. Of voor echte luxe gaat op de Place Vendome. Hier kun je een uniek en luxe cadeau vinden, maar er zijn uiteraard ook talloze winkels voor mindere dure cadeaus te vinden in Parijs.