Dit moet je proeven in Parijs

Inhoud

Het leven in Parijs draait al een hele tijd om de cafécultuur. In Parijs roept de lunchtijd je op, om te ontspannen met een driegangen menu en een lekker glas wijn, dus niet even snel een broodje naar binnen gooien, maar echt genieten. Inmiddels is er in Parijs de afgelopen jaren een soort van straatvoedselrevolutie ontstaan. 

Mensen staan echt op straat in langer rijen, om voedsel te krijgen dat uit een foodtruck wordt verkocht. Elke maand is er in het snel opbloeiende Belleville de maandelijkse Le Food Market, waar het aanbod van streetfood steeds groter wordt en zo zijn er nog wel meer plekken waar je heen zou kunnen gaan om het lekkers van Parijs te proeven.

L’As Du Fallafal

Dit is eigenlijk een klassieker. L’As Du Fallafal heeft zich genesteld in één van de meest bruisende straten van Parijs, de Rue des Rosiers. Dit is niet voor niets een goed lopend tentje die op elk moment van de dag én nacht veel toeristen en lokale bevolking trekt. De afhaallijn kan dan misschien een beetje ontmoedigend zijn, maar de knapperige, warme broodjes falafel die boordevol kruiden en sauzen zitten maken het wachten de moeite waard. 

Le Camion Qui Fume

Oftewel The Smoking Truck, is opgericht door de Amerikaanse, Kristin Frederick, en de Fransman, Frédéric Fédière hun eerste foodtruck was de eerste die in 2011 in Frankrijk werd geopend. Intussen bestaat Le Camion Qui Fume nu uit een kleine vloot vrachtwagens en verschillende fysieke restaurants.

Het keten heeft ook met succes de Bourdain-goedgekeurde hamburgers in franchise gegeven. Op het draaiende menu staan niet alleen de ​​klassieke hamburgers zoals de barbecueburger, maar ook Frans-Amerikaanse fusions zoals de tartifletteburger gemaakt met Reblochon-kaas.

La Porteña

Buenos Aires heeft veel van de Fransen afgekeken, zoals de grote boulevards, de cafécultuur en de alomtegenwoordige parken. Maar Fransen kunnen dan weer een hapje Argentinië terug stelen in La Porteña , een restaurant met een gat in de muur dat heerlijke empanadas serveert en zeker niet duur is. Het is op zich een kleine ruimte, dus je kan misschien beter je empanada meenemen en de trappen van de Sacre Coeur beklimmen voor één van de beste uitzichten van Parijs.

Le Comptoir du Houmous

Frankrijk en Libanon hebben wortels die teruggaan tot de jaren 20, toen de Fransen opdracht hebben gekregen om het kleine landje dat in het Midden-Oosten ligt, te besturen in de nasleep van de val van het Ottomaanse rijk.

Door deze geschiedenis kan je overal in Parijs Libanese restaurants vinden. Le Comptoir du Houmous valt echter op door zijn verse ingrediënten en gunstige ligging. Het ligt direct naast de schilderachtige wijk Buttes aux Cailles in het 13e arrondissement, een wijk die overigens rijkelijk gevuld is met barretjes.

Straat Bangkok

Aan de buitenkant een graffiti-stijl en neonreclames voor de gegrilde specialiteiten. Street Bangkok is zo echt als het maar kan zijn als het gaat om straatvoedsel. Er zijn drie locaties op enkele van de populairste uitgaansplekken van Parijs , waaronder het Canal Saint-Martin en de Bastille