De beste ontbijtplekken van Parijs

Inhoud

Er zijn veel manieren om je dag in Parijs te beginnen, maar een goed ontbijt is zeker geen slecht begin van de dag Parijs heeft de zogeheten Angelo-ontbijtcultuur inmiddels met overgave omarmd en zelfs de klassieke Parijse ontbijten krijgen een make-over. 

De tartines bestaan tegenwoordig uit zuurdesem en de verplichte biologische boter en de chiazaadkommen en de smoothies zijn inmiddels ook al net zo vertegenwoordigd als in Londen of New York. Gelukkig blijft de meest traditionele petit déj, een pain au chocolat die nog lekker warm uit de bakkersoven komt, maar soms hebben je gewoon zin in een ontbijt dat wat steviger is. 

Mokonuts

Dit is een klein café dat alleen overdag is geopend en is misschien wel de meest geliefde in de 11e district, mede dankzij de reputatie van Moko en Omar op het gebied van gastvrijheid. Het menu is gecombineerd met invloeden uit Japan, Libanon, New York en Londen en omvat alles, van muesli tot versgebakken taarten. Je kan hier tot 11.00 uur ontbijten en vanaf 12.00 uur kan je aan de lunch beginnen.

Frenchie To Go

De naam is misschien niet zo heel erg tactisch gekozen, aangezien je er gewoon kan gaan zitten voor een ontbijt. Het is een informele plek waar het trans-Atlantische menu misschien onwaarschijnlijk klinkt maar werkt voortreffelijk. Het is een plek waarbij shakshuka en gebak bij het ontbijt worden gemengd en hotdogs en kreeftenbroodjes tijdens de lunch.

Wild and the Moon

Wil je zeker zijn van een gluten of lactose vrij ontbijt, dan ben je bij Wild and Moon aan het juiste adres. Zijn duurzame en plantaardige filosofie heeft de locatie van Wild and the Moon Saint-Honoré naar de meest chique wijk van de stad gebracht. Alles wordt gemaakt zoals het is bedoeld, met seizoensgebonden, biologische en ethisch verantwoorde ingrediënten.

Ble Sucrec

Dit is één van de weinige plekken in Parijs waar je viennoiseries van een fantastische bakker kunt eten zonder het pand te hoeven verlaten. De enige plek om te stoppen voordat u de Marché d’Aligre gaat verkennen.

Pailletten

Deze koffiebar in Straatsburg-Saint-Denis maakt meer dan een zeer goede espresso. Hier kan je elke dag van de week genieten van een heerlijk brunch-ontbijt. Eieren, eieren en nog eens eieren, die op Turkse wijze gebakken worden met yoghurt, za’atar en walnoten. Je zou het niet vanaf de buitenkant niet zo snel zien, maar binnen is het verrassend ruim.

Ten Belles

Ten Belles is misschien een oude rot in het vak als het gaat om de Parijse koffiespecialiteit, maar hun schattige café Rive Gauche is pas in de zomer van 2019 geopend en zetten nog steeds de standaard voor anderen. Hun winnende formule is eenvoudig: eersteklas koffie, brood van hun bakker en veel seizoensgebonden baksels.

BO&MIE

Dit is een moderne en lichte bakkerij die trots is op haar creativiteit. Chef-patissier Timothy Breton maakt erg veel indruk met zijn serieus mooie taarten en vlaaien. Ook al kom je vroeg ontbijten, dan nog lukt het je niet om te vertrekken zonder iets zoets mee te neme voor later. Ze hebben ook een tweede locatie aan de Rue Saint-Martin.

Season

Hou je van tartines zonder gluten, een vleesvrije burrito’s en je lattes gemaakt met kurkuma, dan is Season iets voor jou. Je zal hier niet veel Frans te horen, maar reken op een zeer mooie presentatie en geweldige verlichting voor de perfecte #butfirstcoffee-selfie. Oprichter Cathy Closier heeft ook een lifestyleboek uitgebracht met enkele van de populairste gerechten van het café.