Camping boeken in de buurt van Parijs

Inhoud

Parijs is een geweldige stad om tijdens je vakantie te bezoeken. Nog leuker, zeker met kinderen, is het om jouw bezoek aan Parijs te combineren met een of meerdere dagen Disneyland Parijs. Natuurlijk kan je een hotel in de stad of in het park boeken. Maar hou je ook van de rust en de natuur, kan je natuurlijk ook naar de camping. Rondom Parijs zijn er diverse mogelijkheden. Wij zetten de leukste voor jou op een rijtje.

Camping Maisons Laffitte

Deze heerlijke camping ligt ten noordwesten van de Lichtstad. Na een korte wandeling van een kwartier ben je bij de RER die je in slechts slechts 20 minuten naar het centrum brengt. Je kunt ook rechtstreeks naar Disneyland. Deze rit duurt een uurtje. In de directe omgeving ligt een prachtig kasteel dat je kunt bezoeken.

De camping is rustig gelegen op een eiland aan de oever van de Seine. Je vindt er een gloed nieuw zwembad, veel sportfaciliteiten en een speeltuin voor de kleintjes. Verder is er een supermarkt, bakker, restaurant en snackbar aanwezig. 

Camping Paris Est

Aan de oever van de Marne ligt de vrij eenvoudige camping Paris Est. Zo is er bijvoorbeeld geen zwembad. Gezelligheid is er echter volop. Zo bevinden zich hier diverse openluchtcafés en een discotheek. Op de camping vind je verder een restaurant en snackbar. In de kleine supermarkt kun je in de morgen vers brood kopen. Met de bus kun je naar het centrum van Parijs. Disneyland ligt op een half uurtje van de camping. 

Camping Les Etangs Fleuris

Ben je op zoek naar een rustige familiecamping in de natuur, dan is camping Les Etangs Fleuris iets voor jou. Voor de kinderen is er een leuk zwembad met glijbanen, een sportterrein en een speeltuin. In nog geen half uur ben je in Disneyland en het centrum van Parijs ligt op een uurtje rijden. In de direct omgeving vind je een fraai kasteel. Kom je ’s avonds terug kun je wat lekkers bij de snackbar meenemen.

Low budget

Wil je dicht bij de stad slapen maar toch weinig geld kwijt zijn, kan je terecht op de camping Bois de Boulogne, in het gelijknamige park. Het is op korte afstand van centrum. Je kunt hier voor weinig geld een staanplaats huren voor je tent, caravan of camper, ideaal ook voor backpackers. Er zijn voldoende faciliteiten zoals een supermarkt en restaurant.