Low budget naar Parijs

Inhoud

Parijs, stad aan de Seine en door vele geliefd. Parijs is echter zeker niet de goedkoopste stad voor het maken van een stedentrip. Althans, als je met de grote stroom toeristen meegaat. Maar het kan ook anders en goedkoper. Wil jij ook low budget naar Parijs? Wij vertellen je hoe dit kan.

Hoe kom je er?

Vanaf Utrecht gerekend is het zo’n 4,5 uur rijden naar Parijs. Prima te doen met de auto dus. Maar zeker als je alleen reist is de trein of bus een goedkoop alternatief. Je kunt voor een paar tientjes al met de bus naar Parijs. De Thalis is wel wat duurder, maar dan ben je er ook snel en op een comfortabele manier. Er vliegen ook verschillende low budget vliegmaatschappijen naartoe. Keuze te over dus. Even goed Googelen en je kunt flink wat geld besparen.

Overnachten

Parijs telt vele hotels en hostels. Deze zijn niet allemaal even goedkoop, maar ook hier geldt dat als je goed kijkt op een boekingssite zoals Trivago, je voor weinig geld kunt overnachten. Kijk dan niet in het centrum zelf maar meer in de zijstraten van de aangrenzende wijken zoals Montmartre, het Quartier Latin, en de wijken nabij station Gare du Nord. De stad heeft zelfs een camping waar je kunt overnachten. Het is wel handig om van tevoren te boeken.

Eten en drinken

Ga je in het centrum dineren, dan ben je meestal veel geld kwijt. Wil je geld besparen ga dan eens kijken in de omgeving van de Bastille die in het 4e arrondissement te vinden is. Je kunt ook naar het Quartier Latin dat in het 5e en 6e arrondissement is gelegen. De stad telt veel goedkope Libanese en Marokkaanse restaurants. Bij de bakkers kun je de lekkerste broodjes eten voor het ontbijt. Boek een overnachting zonder ontbijt. Dat bespaart weer. Als lunch kun je voor weinig geld een stokbrood, kaas en een flesje wijn kopen. Perfect voor een picknick bij bijvoorbeeld de Eifeltoren.

Bezienswaardigheden

Je kunt de toeristische attracties van de stad bezoeken, maar dat is niet goedkoop. Je vindt in het centrum verschillende activiteiten die niet zo duur en in bepaalde gevallen zelfs gratis zijn. Ze zijn ook nog eens echt de moeite waard. Maar als je gewoon door de stad slentert, kom je op de mooiste plekken. Wat ook leuk is om eens op de fiets door Parijs te gaan. Echt een aanrader en voordelig.