Ben je verliefd? breng dan een bezoekje aan de liefdesbrug parijs

Inhoud

Verliefd zijn, wie is dat nog nooit geweest? Neem je vriend of vriendin mee naar de stad van de liefde, Parijs en ontdek wat echte liefde inhoudt.

Waarom wordt Parijs de stad van de liefde genoemd?

Parijs staat bekend omdat de stad ook wel de stad van de liefde genoemd wordt. De reden hiervan heeft ermee te maken dat er vanwege de smalle straatjes en prachtige gebouwen zorgen voor een romantische sfeer. Eveneens is het ook zo dat vroeger veel getrouwde stellen voor hun huwelijksreis Parijs uitkozen. Buiten dit, komt het ook zo goed als dagelijks voor dat mensen ten huwelijk gevraagd worden in deze mooie stad. Mocht je echt deze sfeer willen proeven en zien, dan is het zeker aan te raden om de liefdesbrug parijs te bezoeken.

Wat is de liefdesbrug parijs?

In Parijs zijn er meerdere bruggen welke genoemd worden als de liefdesbrug. De reden dat bepaalde bruggen, waaronder bijvoorbeeld de Pont de l’Archeveché de liefdesbrug parijs wordt genoemd, komt omdat er aan de brug duizenden hangslotjes hangen waar verliefde mensen hun naam op zetten. Nadat het hangslotje is opgehangen aan de brug, wordt vervolgens de sleutel in de Seine gegooid. De reden dat we dit doen, is omdat dit staat voor oneindige liefde.

Waar bevindt de liefdesbrug zich?

De meest bekende liefdesbrug bevindt zich nabij de kathedraal Notre-Dame en het Louvre museum. Eveneens ligt de brug niet ver van het centrum van Parijs vandaan, waardoor je binnen no time ook nog even lekker kunt shoppen. Wat wellicht ook nog interessant is om te weten is dat de liefdesbrug de smalste verkeersbrug is die over de Seine heen loopt. 

Het bezoeken van de liefdesbruggen

Als je geïnteresseerd bent in het bezoeken van de liefdesbrug parijs, dan is het dus raadzaam om de Pont de l’Archeveché te bezoeken, gezien dit de bekendste is. Mocht je alleen voor deze brug en eventueel shoppen in Parijs gaan, dan rijden wij aan om te kijken naar een dagtrip Parijs. Tijdens een dagtrip kan je namelijk zelf de keuze maken waar je naartoe wilt of je laat dit doen door een gids, die je een tour geeft langs de meest bekende plekken in Parijs.