Heel Parijs zien in 2 dagen, zo doe je dat

Inhoud

Een dagje op en neer naar Parijs is heel goed te doen. Je kan er natuurlijk ook een paar dagen van maken. Erg leuk om samen met je partner of vrienden te doen. Ga je een dagje naar Parijs of maak je er een weekendje van, dan wil je uiteraard zoveel mogelijk van de stad zien.

In de ochtend

Wil je een dagje Parijs doen of ga je er een weekend heen, dan is het verstandig om in de ochtend heel vroeg op te staan. Stel je voor dat je met de auto gaat. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 5 uur rijden. 

De kosten hiervoor zijn ongeveer 50 euro aan brandstof, 30 euro tolkosten voor zowel de heen als terugreis en nog eens 20 euro parkeerkosten als je eenmaal in Parijs bent aangekomen. Op zondagen mag je in Parijs in de straten gratis parkeren.

Om Parijs in te komen heb je een milieuvignet nodig. Deze stad is een permanente milieuzone. Dit wil zeggen dat er ook streng wordt gecontroleerd of je wel in het bezig bent van een ecovignet. Kan je dit niet overleggen, dan kan je een stevige boete krijgen.

Dit vignet kan je in Frankrijk online bestellen voor nog geen 20 euro. Vergeet niet om kort voor je vertrek het vignet achter de voorruit van je auto te plakken. Je kan er ook voor kiezen om een dagje Parijs per trein te doen.  Dit kost retour vanuit Amsterdam ongeveer 70 euro.

Waar ga je overnachten?

Voor een dagje Parijs hoef je geen hotel te boeken. Maak je er een weekend van dan zal je toch ergens moeten overnachten. Het ligt aan het aantal personen in je reisgezelschap en of er kinderen bij zijn waar je dat het beste kan doen.

In de stad zijn een groot aantal slaapgelegenheden te vinden. De prijzen verschillen uiteraard per gelegenheid, maar je kan voor 75 euro een tweepersoonskamer boeken. Voor 4 personen komt de kamerprijs rond de 130 euro uit.

In de middag

Ben je eenmaal in Parijs aangekomen, dan wil je natuurlijk graag zoveel mogelijk van deze mooie stad zien. Een van de beste dingen die je kan doen is een stadswandeling maken. Bezoek hierbij de Notre Dame.

Indien gewenst kan je deze mooie kerk ook zelf bezoeken, maar hiervoor zal je wel een tijd in de rij moeten staan. Heb je hier geen zin in, dan is het mogelijk om voor ongeveer 20 euro een skip-the-line pas te kopen. Hiermee mag je dan via een andere ingang naar binnen en krijg je een audiotour.

Ook een mooie wandeling is om langs de rivier de Seine naar het Louvre te lopen. Dit is een van de grootste musea ter wereld. Vanaf de Notre Dame loop je hier ongeveer een half uurtje over. 

In de avond

Na een dagje Parijs heb je vast trek gekregen. Gelukkig vind je in Parijs een groot aantal restaurants om heerlijk te eten. Je voelt je als God in Frankrijk!