Weekendje Disneyland Parijs

Inhoud

Ben jij een liefhebber van pretparken en heb je deze in ons eigen land wel gezien? Of dromen jouw kinderen ervan om hun Disney helden te ontmoeten? Dan moet je vast en zeker een keer Disneyland Parijs bezoeken. Aan één dag heb je eigenlijk niet genoeg. Er is namelijk zoveel te zien en te beleven. Het leukste is dan ook om een weekendje Disneyland Parijs te doen.

Combinatie met een bezoek aan de stad Parijs

Het leuke van een weekendje Disneyland Parijs is, is dat je het prima kunt combineren met een bezoek aan Parijs zelf. Heb je na twee dagen Disneyland alle attracties wel gezien, ben je in nog geen uur in hartje Parijs. Dit kan met de auto, maar bij Disneyland ligt ook een treinstation. Super leuk toch om attracties als Space Mountain, Indiana Jones en Big Thunder Mountain af te wisselen met de Eiffeltoren en het Louvre.

Je verblijf in Disneyland Parijs

Als je een weekendje Disneyland Parijs doet, is er een enorme keuze aan hotels waar je kunt verblijven. Ga je met kinderen, dan is het natuurlijk heel leuk om in van de hotels in Disneyland Parijs zelf te verblijven. Het park telt verschillende hotels van het eenvoudige Santa Fé hotel tot aan het super-de-luxe Disneyland Hotel. Wil je iets minder geld uitgeven, kan je ook in een van de hotels net buiten het park verblijven. Dit zijn uitstekende hotels en er rijdt de gehele dag een bus van en naar het park.

Zo kom je in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs ligt net buiten de stad Parijs. Vanaf Utrecht is het een kleine 500 kilometer. Dat is met de auto natuurlijk prima te doen. In ruim 5 uurtjes kun je er al zijn.

Een goed en bovendien milieuvriendelijk alternatief is met de trein. Vanaf Utrecht Centraal ben je in vier uur op Paris Marne La Vallee, het station van Disneyland. 

Goedkoper is het om met de bus te gaan. Je kunt georganiseerde reizen boeken of maar je kunt ook bijvoorbeeld de Flixbus kiezen. Tot slot kan je ook met het vliegtuig. Dit raden we in verband met de lange wachttijden niet aan.