Wanneer heb je het mooiste weer in Parijs?

Inhoud

Parijs wordt ieder jaar door veel Nederlanders bezocht. Niet zo gek natuurlijk, want de Franse hoofdstad ligt relatief dicht bij Nederland en is goed bereikbaar met zowel de auto, bus, trein en het vliegtuig.  Een veelgestelde vraag is wanneer je Parijs het best kunt bezoeken als je kijkt naar het weer. Parijs heeft wat dat betreft geen beperkingen.

Het weer Parijs

Parijs heeft een gematigd zeeklimaat en is een redelijk zonnige bestemming. De stad heeft ongeveer 1.650 zonuren per jaar. De zomermaanden zijn het warmst. In juli en augustus zal de lucht vaak strak blauw zijn, maar juni is ook redelijk zonnig.

De donkerste maand is december met slechts 1,8 zonuren per dag. November en januari zijn ook vrij somber. De kans op een regen- of onweersbui is er echter het gehele jaar door wel. Als je zorgt dat je een paraplu meeneemt, hoeft dat echter geen probleem te zijn natuurlijk.

De beste reistijd voor Parijs

Je kunt wel stellen dat je Parijs het gehele jaar door kunt bezoeken. Het is er nooit echt heel slecht weer. Parijs kun je echter het best bezoeken in de maanden mei, juni en september. Tenminste, als je wilt profiteren van het heerlijke weer. Parijs heeft echter ook in de overige maanden genoeg te bieden. 

Rond de kerst valt er natuurlijk enorm veel te beleven en is de stad geweldig mooi versierd. Het is dan wel wat kouder en enorm druk. In het voorjaar is het ook redelijk fris, maar wel een stuk rustiger. Ga je in de zomermaanden juli en augustus. Je moet dan wel rekening houden met warm weer. Parijs telt in deze periode ook enorm veel toeristen. Dit maakt de stad overigens wel gezellig. Vooral de parken zijn een geliefde plek om op een zwoele zomeravond te vertoeven.