Wat verkoeling in Parijs

Wat verkoeling in Parijs

Inhoud

Tijdens een dagtrip Parijs kan het voorkomen dat je graag even wat verkoeling wilt opzoeken. Uiteraard kan je een schaduwrijk plekje zoeken in een van de vele parken van deze Franse stad. Wil je echt even helemaal afkoelen, dan ga je waarschijnlijk op zoek naar een zwembad in Parijs.

De inwoners van Parijs kiezen er in de zomermaanden vaak voor om er even lekker op uit te trekken naar de Côte d’Azur om daar te genieten van zee en strand. Toch is het niet nodig om de stad uit te gaan wanneer je zin hebt in een frisse duik.

Waar moet je zijn voor een duik in een zwembad in Parijs?

Tijdens je dagtrip Parijs kan het tijdens een hittegolf heerlijk zijn om een bezoek te brengen aan een zwembad in Parijs. Het voordeel van deze Franse hoofdstad is dat je hier meerdere zwembaden kunt vinden.

Een van de drukstbezochte zwembaden in Parijs is het Piscine Molitor. Het pand waarin dit zwembad gevestigd is, is al een belevenis op zich. Het gebouw stamt uit het jaar 1929. In het begin van het bestaan van het Piscine Molitor werden hier zelfs gala gehouden.

Na verloop van tijd raakte het zwembad in verval. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als plek voor daklozen en kunstenaars werd het zwembad in 2014 weer in zijn oude glorie hersteld. Je vindt in het Piscine Molitor zowel een binnenbad als een buitenbad.

Seine

Tijdens je dagtrip Parijs zou je als het heet is bijna de Seine inspringen. Toch kan je dit beter niet doen. Je kan namelijk niet in de Seine zwemmen maar wel erboven! Dit is mogelijk bij het Piscine Josephine Baker. Tijdens het zwemmen in dit prachtige zwembad geniet je van een geweldig uitzicht.

Vanuit Piscine Josephine Baker kan je namelijk de hele stad Parijs overzien. Het zwembad dankt zijn naam aan Josephine Baker, die een van ’s werelds meest bekende jazz-zangers aller tijden was. Tijdens je dagtrip Parijs is het dus zeker aan te raden om als zwembad in Parijs te kiezen voor het Piscine Josephine Baker!