Niet vergeten te bezoeken: Chinese wijk Parijs

Inhoud

Waarschijnlijk is er geen stad met zoveel bijnamen als Parijs. De lichtstad en stad van de liefde zijn hier slechts enkele voorbeelden van Het is een geliefde stad voor het maken van een stedentrip. Er valt enorm veel te zien en te beleven. De meeste mensen kiezen dan ook voor een meerdaagse trip. Een dagtrip Parijs behoort echter ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk ga je langs alle geijkte bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre en Montmartre. Wat je echter zeker ook niet mag vergeten is de Chinese wijk Parijs.

Over de Chinese wijk Parijs 

De Chinese wijk Parijs ligt in het hart van het 13de arrondissement. Het is een van de meest exotische en levendige wijken van Parijs. Tijdens een wandeling door de Chinese wijk Parijs waan je je echt in een andere wereld. Tijdens je dagtrip Parijs moet je hier echt even gaan kijken.

In de gezellige avenues Choisy en Ivry vind je veel Aziatische restaurants met hun kleurrijke Chinese uithangborden, waar je overheerlijk kunt eten. Daarnaast vind je er veel winkeltjes en kruidenierszaken waar je de meest exotische etenswaren kunt kopen. 

In de Chinese wijk Parijs moet je zeker ook een bezoekje brengen aan de zeer bekende supermarkt van Tang Frères. Hier kan je de meest uiteenlopende Aziatische producten kopen. Je zult je ogen uitkijken.

Chinese theeliefhebber? Bezoek de theewinkel

Ben je een liefhebber van Chinese thee, dan moet je zeker langs l’Empire des Thés. In deze traditionele en zeer elegante theewinkel kan je vele soorten Chinese thee kopen en proeven. Er zijn ook diverse bezienswaardigheden. Als je bijvoorbeeld in de richting van het Condominium dalle Les Olympiades wandelt, kan je onder meer een heel mooie boeddhistische tempel bezichtigen.

Als je kiest voor een dagtrip Parijs in de periode januari of februari kan je de feestelijke activiteiten in het kader van het Chinese Nieuwjaar beleven. De Chinese wijk Parijs is in deze periode versierd met gongs, rode lantaarns en niet te vergeten de dans met de draak. Het is wellicht niet de beste periode voor wat betreft het weer, maar de sfeer is dan wel heel bijzonder.