Leukste bezienswaardigheden in Parijs met kinderen

Inhoud

Parijs is voor veel landgenoten een heel populaire stad voor het maken van een stedentrip. Niet zo gek want de stad heeft veel bezienswaardigheden. Parijs ligt bovendien op slechts een aantal uren reizen van ons land. Ook als je met kinderen op stap gaat, is Parijs een goede keuze. Natuurlijk is Disneyland Parijs de ultieme droom van veel kinderen. Maar er is veel meer en wij hebben de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Kindvriendelijke bezienswaardigheden Parijs

Als je met kinderen een stedentrip gaat maken, is het wel zo leuk om activiteiten te selecteren die ook voor hen leuk zijn om te doen.

Overheerlijke crêpes bij de Eiffeltoren

Ben je met kinderen in Parijs, dan is de Eiffeltoren een van de leukste bezienswaardigheden. Parijs staat ook bekend om de overheerlijke crêpes. De leukste plek om deze te eten is natuurlijk onder de Eiffeltoren. Zo vang je twee vliegen in één klap.

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan. Allereerst is het een heel leuk gezellig park waar je heerlijk kunt wandelen of kunt picknicken. De kinderen vinden de enorme vijver helemaal geweldig. Hier kun je kleine bootjes huren die zij zelf vanaf de waterkant kunnen besturen.

Chocolade museum

Kinderen vinden musea vaak veel leuker dan ouders denken. Een van de leukste om met kinderen naar toe te gaan, is het Chocolade museum. Ze leren er van alles over de geschiedenis van deze lekkernij maar mogen ook zelf aan de slag en natuurlijk proeven.

Rondvaart op de Seine

Kinderen zijn dol op varen. Het is bovendien een fijne onderbreking van je bezoek aan de vele bezienswaardigheden. Parijs vanaf het water ziet er ook weer heel anders uit. Boek dan ook een rondvaart over de Seine en vaar langs de beroemde attracties zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren.

Jardin des Plantes

Een heel leuke plek om met kinderen in Parijs te bezoeken, is Jardin des Plantes. Je vindt hier het interessante Natuurhistorisch Museum. Voor de kleintjes staat er een grote draaimolen met allerlei bijzondere uitgestorven dieren zoals de mammoet en de dodo, waarmee ze ook in het museum kennis hebben kunnen maken. Echt een aanrader!