Snel naar Parijs met de Thalys!

Inhoud

Parijs is als sinds jaar een dag voor veel Nederlanders een zeer geliefde stad voor een stedentrip. Heb je echter niet zoveel tijd, is een dagtrip Parijs ook heel goed te doen. De hoge snelheid Thalys naar Parijs rijdt wel tien keer per dag. Parijs is een grote stad en de verschillende bezienswaardigheden liggen vaak ver uit elkaar. Als je kiest voor een dagtrip Parijs, moet je dan ook wel een selectie maken van de dingen die je wilt zien. De heel populaire attracties kun je in verband met de lange wachtrijen beter vermijden.

Hoge snelheid Thalys naar Parijs

Als je een dagtrip Parijs wilt doen, is het zaak om vroeg op pad te gaan. Met de Thalys is dat geen enkel probleem. Zoals gezegd vertrekt er vanuit Nederland 10 keer per dag een hoge snelheid Thalys naar Parijs. De eerste trein vertrekt al om 06:15 uur. 

Vanaf station Amsterdam Centraal rijdt de trein via Schiphol en Rotterdam over de HSL-Zuid met snelheden tot wel 300 kilometer per uur naar Parijs. Zo ben je in 3 uur en 18 minuten in Parijs. Er zijn verschillende opstapstations waar je uit kunt kiezen. Even na half tien ben je dan in Parijs. De laatste trein vanuit Parijs naar Amsterdam vertrekt om 19:15 uur.

Met het vliegtuig ben je weliswaar minder lang onderweg, maar als je de transfertijden en wachttijden op het vliegveld meetelt, is de hoge snelheid Thalys naar Parijs een veel beter alternatief. Bovendien reis je met de Thalys op een heel comfortabele en relaxte manier. Onderweg kan je ook nog een drankje bestellen of een hapje eten. Ideaal dus voor een dagtrip Parijs.

Kosten hoge snelheid Thalys naar Parijs

Als je met de Thalys naar Parijs wilt, kan je al een ticket voor 35 Euro boeken. Dit is dan een ticket voor een enkele reis in de tweede klasse. Let wel, dit is een vanaf prijs. Het is een heel populaire route, zeker op bepaalde tijden. Het is dus slim om tijdig te boeken. Hoe eerder je een ticket boekt, des te goedkoper het ticket ook is.