Parijs stad van de liefde, maar waarom toch?

Inhoud

Parijs, ofwel de stad van de liefde. Een gewilde bestemming voor koppels die op zoek zijn naar romantiek in hun leven. Maar ook voor pasgetrouwde stellen is deze stad de perfecte bestemming voor na het huwelijk.

Hoe komt Parijs aan deze naam?

Parijs stad van de liefde, wie heeft er nog niet van gehoord. Maar hoe komt Parijs eigenlijk aan deze naam? In de jaren 60, 70 en 80 gingen veel pasgetrouwde stellen op huwelijksreizen, waarbij er overgrote deels voor Parijs gekozen werd. Parijs is een stad met een gezellige sfeer. De smalle straatjes en prachtige gebouwen in de stad, zorgen ervoor dat er een romantische sfeer hangt. Denk bijvoorbeeld eens aan de liefdesbruggen, waaraan de slotjes van geliefde stellen hangen, om hun liefde te vereeuwigen. 

Ook was de stad vroeger dé plek voor het schrijven van romantiek of het opnemen van romantische films. Wellicht dat je dit zelf al eens opgevallen bij het kijken van een romantische film.

Wat maak onderdeel uit van deze naam?

De Eiffeltoren is één van de meest bekende en meest uitgekozen locatie in Parijs om de liefde te vieren. Om deze reden maakt de Eiffeltoren echt deel uit van de naam ‘parijs stad van de liefde’. De Eiffeltoren is vaak de plek waar stellen mekaar ten huwelijk vragen, dit wegens de mooie achtergrond tijdens de perfect foto, vooral ’s avonds aan de lichten van de Eiffeltoren aan gaan.

Eveneens maken ook de liefdesbruggen onderdeel uit van het gezegde parijs de stad van de liefde. De bruggen zijn namelijk volgehangen met hangslotjes, waar namen of initialen opstaan van geliefde stelletjes die hun liefde graag vast willen leggen.

Waarom kiezen voor de stad van de liefde? 

Kies voor een dagtrip Parijs om in 1 dag het ultieme liefdesgevoel te beleven, waar men al tijden over spreekt. Beroemde musea, historische gebouwen, leuke terrasjes of lekker shoppen. Het kan allemaal in Parijs! Geniet van de smalle straatjes om te winkelen of van het bezoeken van één van de mooiste bezienswaardigheden, om het romantische gevoel zelf aan te voelen. Of kies voor een avondwandeling langs rivier de Seine waarbij je de lichten van alle gebouwen voorbij ziet schitteren.