Met de trein naar Parijs reizen, is dat duur?

Inhoud

Als je een lekker dagje of een weekendje weg wilt, zijn er tal van bestemmingen waar je naartoe kan gaan. Een leuke stad die goed bereikbaar is, is Parijs. Je kan met de auto gaan, maar het is nog fijner om met de trein te reizen. Er gaat een directe trein vanuit en hieronder staat beschreven wat deze trein naar Parijs kost.

Voordelen trein naar Parijs

Om dus snel in Parijs aan te komen is het een goed idee om de trein te pakken. De trein naar Parijs gaat al vanaf €35,- voor een enkeltje. Het is goed om te weten dat hoe eerder je boekt, hoe lager de prijzen zijn. Als je nog flexibel wilt blijven dan is dat mogelijk, maar wel tegen een meerprijs. De trein naar Parijs vertrekt vanaf Amsterdam en de reis van Amsterdam naar Parijs duurt minder dan 3,5 uur. Tevens komt de trein langs enkele tussenstations, namelijk Schiphol en Rotterdam. Deze trein heet ook wel de Thalys en de Thalys Parijs gaat wel 10x per dag. Je kan ook opstappen op andere beginpunten zoals Utrecht en Den Haag. Houd er dan wel rekening mee dat je een keertje moet overstappen om op de Thalys Parijs te komen. 

Aantal tips om voordelig te reizen

Om zo goedkoop mogelijk de trein naar Parijs te pakken, kan je rekening houden met een aantal dingen. Het is van belang dat je zo vroeg mogelijk boekt. Als de datum van je reisje bekend is, zorg er dan voor dat je meteen de Thalys Parijs vastlegt om zo de laagste prijs te betalen. Ook is het een verstandig idee om online te boeken. Hierdoor voorkom je dat je boekingskosten moet betalen. Een laatste tip om in je achterhoofd te houden is dat reizen in de avond goedkoper is dan overdag. Als je het niet erg vindt om ’s avonds in de trein te zitten, dan kan dit in kosten schelen. Dit geldt ook voor reizen op maandag. Als je een weekendje weg wilt, ga dan voor zaterdag, zondag en maandag in plaats van het standaard weekend.