Hoe duur is een hotel in Parijs centrum?

Inhoud

Parijs is voor veel Nederlanders een geliefde stad voor het maken van een stedentrip. Dat is niet zo vreemd natuurlijk, want de stad heeft enorm veel te bieden en ligt op relatief korte afstand van Nederland. Het is mogelijk om Parijs één dag te bezoeken. Je doet jezelf dan echter wel veel tekort. Het is natuurlijk veel leuker om een weekendje te gaan. Overnachten is geen enkel probleem in Parijs. Hotels zijn er in overvloed.

Naar Parijs? Hotels in verschillende prijsklassen

Parijs is een enorm grote stad en telt enorm veel overnachtingsmogelijkheden. Er zijn meer dan 4.500 accommodaties in Parijs. Hotels vind je er in diverse prijsklassen. Wie denkt dat Parijs duur is om te overnachten, heeft het mis. Maar dat hangt wel af van de locatie waar je wilt overnachten.

Parijs is opgedeeld in 20 arrondissementen en die zijn op hun beurt weer ingedeeld in quartiers. Als je een stedentrip gaat maken naar Parijs, moet je dus goed bekijken welke arrondissementen voor jou het meest te bieden hebben. Zo kan je ook bepalen waar je het best kunt overnachten in Parijs. Hotels in het eerste arrondissement zijn het duurst. De kamerprijs kan hier oplopen vanaf iets meer dan 250 Euro tot enkele duizenden Euro’s per nacht. Je overnacht dan wel in het hartje van Parijs dicht bij vele bezienswaardigheden.

Heel populair is de voormalige Joodse wijk Le Marais. Deze hippe wijk is verdeeld over het 3e en 4e arrondissement van Parijs. Hotels zijn er hier genoeg te vinden. Kamerprijzen beginnen bij zo’n 150 Euro. Je overnacht dan wel in een van de mooiste en oudste delen van Parijs.

Andere populaire wijken om te verblijven zijn onder andere Saint-Germain-des-Prés, Montmartre, La Bastille en de multiculturele studentenwijk Latin. In deze laatstgenoemde wijk liggen de prijzen over het algemeen wat lager. Dit geldt voor zowel de accommodaties als voor de cafés en restaurants.

Wil je echt goedkoop overnachten kan dit al vanaf enkele tientjes bij een van de vele budget hotelketens zoals Ibis en Formule 1. Je overnacht dan wel iets verder van het centrum af.