Winters weekendje Parijs, slim plan!

Inhoud

Wat is nou de beste tijd om Parijs te bezoeken? Wat dacht je van sneeuwvlokjes die de Eiffeltoren bedekken en de prachtige ochtendmist die blijft hangen? Het antwoord is swinters dus. Wanneer je in de winter een weekendje Parijs boek, betekent dat niet alleen dat het minder druk is, maar wat dacht je van de mooie verlichting, de heerlijke seizoen gerechten, de kerstmarkten, de winteruitverkoop en nog veel meer? Er zijn dus genoeg redenen waarom Parijs een fantastische bestemming is in de winter.

Minder druk

Ze zeggen wel eens dat in de winter de Parijzenaren hun Parijs weer terugkrijgen. De vele vakantie voorgangers bezoeken de stad niet zo massaal als wanneer er andere seizoenen zijn. Zo heb je dan dus de stad meer voor jezelf. Want wat dacht je van de rijen voor tentoonstellingen, restaurants of monumenten die zijn nu een stuk minder. Het is in de winter heerlijk vertoeven in de Franse hoofdstad. Ook nu kan genieten van de van je favoriete museas,  monumenten en natuurlijk de liefde.

De stad van de liefde én de lichtjes

Parijs is de stad van de liefde maar In de wintermaanden en dan vooral in december is het ook de stad van de lichtjes. In de straten van Parijs zul je verschillende soorten licht versieringen zien. Deze maken de stad alleen maar magischer, meer dan 270 monumenten worden verlicht en wat dacht je van de ontelbare straten en gebouwen? De Champs-elysees Is het luxe deel van de stad met mooie architectuur, designer winkels en boetiekjes, maar tijdens de wintermaanden wordt de straat nog meer opgesmeerd met versiering, mooie lampen en prachtige feest decoraties, dit kan zorgen voor prachtige vakantiekiekjes

De winterse keuken

In de winter kun je in Frankrijk een heerlijke cassoulet bestellen.  De dikke stoofpot die gemaakt is met witte bonen, gestoofd varkensvlees, groenten en vervolgens wordt gekookt met confit of worst. Dit is een typisch Frans gerecht en wordt in Parijs dan ook geserveerd op de koude dagen in december, januari en februari. Ook is het ook nog eens de tijd van het jaar voor een echte Franse uiensoep, bestel dit wel samen met je lover want na die soep kan je wel heerlijk gaan ruiken.

Kerstmarkten

10 minuutjes wandelen van de indrukwekkende Notre Dame kathedraal wordt elk jaar een kerstmarkt georganiseerd. Dit is een kerstmarkt vol snuisterijen die gemaakt worden door ambachtelijke vakmensen, je vindt hier bijvoorbeeld een selectie van keramiek, sieraden, souvenirs van leer en servies. Bij de prachtige romaanse kerk vind je er nog iets grotere kerstmarkt, deze heeft 30 km kraampjes.  Dit is de ideale plek om souvenirs en originele cadeautjes te halen met een vleugje Frankrijk.

Winteruitverkoop

De winteruitverkoop wordt twee keer per jaar gehouden, dit is eigenlijk hetzelfde als in België. In Parijs worden de prijzen verlaagd op de vastgestelde datum. Dit is meestal tussen 8 januari en 11 februari. Je kunt dan zelf die designer item kopen voor een prikkie en met wel kortingen tot 75%! Zo kan je dus niet alleen genieten van het mooie Parijs maar kun je er ook nog eens heerlijk shoppen.