Waar kun je in Parijs zwemmen?

Inhoud

In Parijs kun je op verschillende plekken een heerlijke duik nemen. Je hoeft hiervoor niet naar de kust te rijden want Parijs zelf biedt verschillende gelegenheden. Er zijn verschillende zwembaden en stadsstranden.

Aquaboulevard met tien glijbanen

Hou je van glijbanen en wakeboarden, dan is het zeker de moeite waard om een dagje naar Aquaboulevard te gaan. Je vindt hier tien glijbanen en verschillende binnen en buitenbaden. Er is ook een golfbad. Buiten kun je heerlijk vertoeven op een handdoek op het grasveld of gebruik maken van een van de stoeltjes. 

Houd er wel rekening mee dat kinderen onder de drie jaar niet mee mogen. Mannen en jongens mogen alleen een speedo als zwemkleding dragen.  Je vindt Aquaboulevard net buiten de ring van Parijs en het is het grootste water speelparadijs in Frankrijk.

Piscine Georges Vallerey, het Olympisch zwembad

Voor het Olympische spelen van 1924 werd het Piscine Georges Vallerey gebouwd. Het is een 50 meter lang overdekt bad met nog een klein bad erbij. Het unieke aan dit grote bad is dat het een dak heeft wat opengeschoven kunt worden. In de zomer maanden kun je er hier heerlijk in de zon liggen. Mannen en jongens moeten een speedo dragen en voor iedere bezoeker geld dat je een badmuts moet dragen.

Het openluchtzwembad Piscine Joséphine Baker

 Piscine Joséphine Baker is een openluchtzwembad waar je tijdens het zwemmen, kan genieten van het uitzicht op de Seine. Je ziet vanuit het zwembad de boten varen. Een speedo is ook hier voor de mannen verplicht, net als een badmuts voor iedereen.

 Zwembad met bronwater

Op de Place Paul Verlaine ligt een zwembad met bronwater, de piscine de la Buttle-aux-Cailles. Het water is 28 graden en komt van 532 meter diepte. Het bestaat uit twee buitenbaden en een binnenbad. Het is een historisch monument waar je heerlijk kunt zwemmen. Het water komt uit de enige bron die je in Parijs kunt vinden

Stadsstrand aan de Seine

Langs de Seine vind je in de zomermaanden verschillende stadsstranden. Er zijn in de maanden juli tot en met september zandstranden, hangmatten, neveldouches, ligbedden, terrassen en speelvelden te vinden.