Uitgaan in Parijs

Inhoud

Misschien heeft Parijs niet de nachtelijke feeststemming zoals andere Europese steden, maar er is zeker geen tekort aan bars om uit te kiezen. Met 20 arrondissementen die elk hun eigen karakter hebben, is er keuze genoeg om je avond door te brengen. Of je nu op zoek bent naar de beste bars, goedkope biertjes met de lokale bevolking of de groeiende ambachtelijke cocktailscene van de stad wilt uitproberen, het nachtleven van Parijs heeft je zeker wel wat te bieden.

Oberkampf


Tegen het vallen van de avond is dit één van de drukste wijken van Parijs en biedt een eindeloze keuze aan bars die je tot in de vroege uurtjes kunt bezoeken. Als je niet goed weet waar je moet beginnen, begin dan bij metro Parmentieren ga dan naar de rue Oberkampf om bijvoorbeeld met bar-hoppen te beginnen. Plekken die leuk zijn om naar uit te kijken zijn onder meer Café Charbon, een charmante bar in Parijse brasserie-stijl.

Als je honger krijgt, zou je een tussenstop kunnen maken bij PNY voor een van de beste hamburgers in Parijs. Als je de straat oploopt, is het leuk om uit te kijken naar Le Mur. Dit is een muur net buiten de café-bar La Place Verte en deze wordt elke maand opnieuw geverfd door een groep straatartiesten.

Als je bij de muur bent, is het vijf minuten lopen naar de wijk Ménilmontant. Daar ligt een gezellige cocktailbar op het dak van Le Perchoir, die een fantastisch uitzicht biedt. Het is ook zeker de moeite waard om naar de nabijgelegen rue Jean-Pierre Timbaud te gaan. Hier zit het vol met bars en La Loutre is bijvoorbeeld een geweldige kleine cocktailbar die ambachtelijke cocktails serveert.

Cabaretshow in Parijs


Ze zeggen dat als je in Parijs bent, moet je het een keer hebben gezien. De shows van de Moulin Rouge hebben we het dan over. Deze zijn te vinden in het Lido aan de Champs-Élysées, in Quartier Latin, in het Paradis Latin Cabaret en in het Cabaret Le Crazy Horse aan de Avenue George.

Bijzondere restaurants in Parijs


In Parijs kan je soms op bijzondere plekken dineren. Zo is er bijvoorbeeld een varend restaurant op de Seine, een restaurant in de Eiffeltoren, een rijdende restaurant bus en je kan natuurlijk dineren bij de Moulin Rouge.

Het nachtleven


In Parijs moet je er rekening mee houden dat de meeste cafés tot 02.00 uur open zijn. De grotere clubs hebben een vergunning en mogen tot 05.00 uur open blijven. Op zich komt dat dan wel weer goed uit, want er rijden namelijk geen metro’s van 01.00 uur en 05.00 uur, dus dat is ook wel iets waar je rekening mee zou kunnen houden.

Goedkoop en lekker eten


Als je met de trein zou reizen vanuit Nederland of België, kom je aan op het station Garde du Nord. Rondom dit station zitten veel hotels en restaurants, waar je bijvoorbeeld heerlijk en lekker goedkoop Indiaas kan eten in bijvoorbeeld de Rue Perdonnet en de Rue Louis Blanc naast het station.