Tweedehands shoppen in Parijs! Prima idee!

Inhoud

Parijs staat bekend om de luxe modewinkels maar je kunt hier ook prima tweedehands shoppen. Je kunt er veel leuke tweedehands winkels vinden. In het Frans heten deze friperie. Je vindt ze in verschillende wijken. In de Marais zitten er meerdere. 

Kleding voor kilo prijs

Een grote en drukbezochte winkel is de kilo winkel. De kleding is netjes gesorteerd en er hangt een label aan met een kleur. De kleur vertegenwoordigt een kiloprijs. In de winkel vind je verschillende weegschalen waar je de gekozen kleding kunt wegen. Je betaalt werkelijk het gewicht. Het loont wel om zelf af te wegen hoeveel iets kost want sommige kleding stukken zijn relatief duur.

Alleen voor vrouwen.

Bij Mamz’ Elle Swing vind je alleen dameskleding. Het is een klein winkeltje geheel in retro stijl. Ze verkopen er onder andere verschillende feestjurken. Ben je op zoek naar een jurk voor een bijzondere gelegenheid dan is het zeker de moeite waard om hier heen te gaan.

 Shirts van bands

Hou je van rock en grunge, dan moet je naar Noir Kennedy. Hier vind je shirts van bands en veel andere aparte kleding. Voor een romantisch jurkje of blouse met kant kun je hier ook terecht. Ze verkopen allerlei musthaves. Vanaf de tweede verdieping van dit kleine winkeltje heb je een prachtig uitzicht

Vintage en antiek

De grootste rommelmarkt ter wereld is Marché aux Puces

Je vindt hier meer als 2000 winkeltjes verdeeld over 15 hallen en markten. Echte koopjes zal je hier niet vinden want de verkopers weten de waarde. Voor verzamelaars en vintage en antiek liefhebbers zullen zich hier zeker vermaken. Trek er een dag voor uit want je komt ogen tekort.

Designer ontwerp

Ben je op zoek naar een designer ontwerp, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Chine Machine. Ze hebben twee vestigingen en krijgen regelmatig artikelen binnen.