Top 3 bezienswaardigheden Parijs

Inhoud

Parijs is een heerlijke stad om een stedentrip te maken. De stad telt vele bezienswaardigheden. Een van de mooiste is de wereldberoemde Kathedraal Notre-Dame. Door de enorme brand van 2019 is deze helaas voor het publiek gesloten tot en met 2024. Maar Parijs heeft je nog veel meer te bieden. Hieronder volgt onze top 3 bezienswaardigheden Parijs.

1. Eiffeltoren

Het trekpleister van Parijs sinds jaar en dag is de Eiffeltoren. Het imponerende bouwwerk van 276 meter hoog stamt alweer uit 1887. Het is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling die destijds in Parijs werd gehouden. 

De Eiffeltoren staat op Champs de Mars op de linkeroever van de Seine. De toren heeft drie verdiepingen, die allemaal toegankelijk zijn voor de bezoekers. Je kunt de Eiffeltoren beklimmen via de trap. Je moet wel een goede conditie hebben. Per verdieping zijn het zo’n 300 treden. De derde verdieping is alleen via één van de liften te bereiken.

Om de toren te beklimmen, heb je wel een entreebewijs nodig. Je kunt kiezen uit verschillende soorten. Met het reguliere toegangsbewijs mag je naar de eerste en tweede verdieping toe. Wil je ook met de lift naar de derde verdieping, heb je een duurder ticket nodig. In de avond is de Eiffeltoren prachtig verlicht. 

Metro: Lijn 6 (halte Bir-Hakeim), Lijn 8 (halte École Militaire), Lijn 9 (halte Trocadér)

2. Het Louvre

Het Louvre is ongetwijfeld het meest bekende kunstmuseum van de wereld. Ze hebben een imposante collectie van maar liefst 35000 stukken. Enkele beroemde stukken die te bewonderen zijn, zijn natuurlijk de Mona Lisa en de Venus van Milo. Het museum is enorm groot. Het is eigenlijk niet mogelijk om alles in dag te bezichtigen. Het is dus heel handig om vooraf te bedenken, welke kunstwerken u in ieder geval wilt zien. 

Het Louvre heeft drie ingangen. Bij de glazen piramide bevindt zich de hoofdingang. In het winkelcentrum onder de piramide kan je de tweede ingang vinden. De rustigste ingang is bij Port de Lions, aan het eind van de Denon Vleugel.

Metro: Lijn 1 of 7 (halte Palais Royal – Musée de Louvre)

3. Arc de Triomphe

Parijs kent verschillende triomfbogen. De bekendste en meest imposante is natuurlijk de Arc de Triomphe vlak bij de Champs-Élysées. Hier vind je ook de toegang tot de voetgangerspassage nabij trefpunt Avenue Champs- Élysées en Avenue de la Grande Armee. Vanaf hier kan je via een tunnel op een veilige manier naar de Arc de Triomph.

Het bouwwerk is 55 meter hoog en 45 meter breed. Op de voor en achterzijde zie je verschillende afbeeldingen die verwijzen naar de triomfen van Napoleon. Je kunt naar het dak via een trap of de lift. Je hebt hiervoor wel een toegangsbewijs nodig. Als je op het dak van de Arc de Triomphe bent, heb je een fantastisch uitzicht over de straten van Parijs. 

Metro Lijn 1, 2 of 6 ( halte Charles-de-Gaulle-Etoille)

Tips

  • Door vooraf de zogenaamde skip-the-line tickets te reserveren kan je de lange wachtrijen omzeilen.
  • Als je de Parijs Museum Pas aanschaft, heb je gratis toegang tot veel bezienswaardigheden.