10 tips als je Disneyland Paris gaat bezoeken

Inhoud

Heb je besloten om het pretpark Disneyland te gaan bezoeken? Het is een ontzettend leuk park voor jong en oud en er is ontzettend veel te beleven. Wat zijn dingen waar je rekening moet houden? We hebben ook wat praktische zaken voor je op een rijtje gezet.

Hoelang zou je een reis moeten plannen naar Disneyland?

Over het algemeen kan je aanhouden, dat één dag per park voldoende is als je met volwassenen gaat. Disney heeft 2 parken. Ga je met kinderen dan is het beter om een dag of drie uit te trekken voor alle bezienswaardigheden. 

Hoe reis ik naar Disneyland Parijs?

Disneyland ligt net buiten Parijs. Het ligt aan het station RER Marne-La Vallee. Als je vanaf het centrum van Parijs naar Disney reist dan moet je rekenen op een rit met het openbaar vervoer van ongeveer zestig minuten. 

Welk hotel moet ik kiezen?

Het is fijner een hotel te kiezen die niet te ver van het park af ligt. Voor de gasten die zich in de hotels op het park bevinden geldt dat zij een uur eerder het park op mogen. 

Welk seizoen moet ik kiezen?

Het seizoen vanaf november tot en met maart is een rustig seizoen. Met natuurlijk de uitzondering met de feestdagen. Het is druk met boekingen in de maanden mei tot en met augustus. Wil je toch in het drukke seizoen, dan kan je het best kiezen voor de dagen maandag tot en met woensdag. 

Hoeveel dagen zijn de tickets geldig?

De ticket die je koopt bij Disney geeft je het recht om alle attracties in een dag te bezoeken. Je koopt dus een ticket om het park op te mogen en je mag dus in alle attracties. Koop van tevoren je tickets want dat scheelt je een hoop tijd. 

Twee parken

Disney heeft twee parken die aan elkaar verbonden liggen. Beiden parken bestaan uit zones. Er zijn attracties van Pirates of the Caraïben en ook van bijvoorbeeld Indiana Jones. De kosmische achtbaan is ook erg leuk om een keertje in te zitten. 

Kan ik eten in Disneyland?

Jazeker, je kunt er eten, slapen en ook een hoop souvenirs kopen. Vergeet niet dat het eten op het park best wel prijzig is. 

Wat zijn de snelle wachtrijen?

Er zijn attracties die zo populair zijn dat de medewerkers van Disney snelle wachtrijen hebben verzonnen. Je kan die kopen door samen met je toegangspas een fastpass aan te schaffen. 

Zijn er ook optredens op het park?

Ja, gedurende de hele dag kan je her en der verschillende optredens bijwonen op het park. Natuurlijk is er in de avond de parade en de avondshow die je beslist moet zien. De parade laat alle Disney helden voorbijkomen. De avond show is bij het kasteel wat later op de avond. 

Per auto of per bus naar Disney

Dat is een keuze die je zelf moet maken. Hou je niet van lange autoritten dan is het fijn om je te laten vervoeren in een bus. Je hebt op die manier al een hoop voorpret samen.