Parijs in de winter, wat moet je echt bezoeken?

Inhoud

Parijs is in de wintermaanden de stad van de vele lichtjes. Zeker in de maand december. De talloze lichterversieringen geven de stad een magische aanblik. En weet je wat zo leuk is in deze tijd? Parijs is weer van de Parijzenaren. Het aantal toeristen dat naar de stad toe trekt is namelijk een stuk lager. Geen lange wachtrijen dus voor de bezienswaardigheden en de restaurants van de stad.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

In de maanden december en januari is Parijs een sprookjesachtig decor. Ruim 270 bezienswaardigheden maar ook tal van andere gebouwen zoals de Eiffeltoren zijn in de avond en nacht zeer fraai verlicht. Ga zeker naar de Champs-Elysées met de luxe designwinkels en boetieks en de zeer fraaie architectuur die in deze periode extra fraai zijn opgesmukt met feestelijke versieringen en verlichting.

Vergeet ook de kerstmarkten niet. Je vindt er een in Saint-Germain-de-Prés vlak bij de Romaanse kerk. Je vindt ook een kerstmarkt vlak bij de Notre-Dame. Op het Viviani pleintje bieden ambachtelijke vaklui mooie sieraden, keramiek, serviezen en lederen souvenirs te koop aan. 

Ben je een echte koopjes jager, dan moet je in de periode van 8 januari tot 11 februari Parijs bezoeken. Dit is de vaste uitverkoop waarbij de winkels hun prijzen steevast verlagen tot wel 75 procent.

Schaatsen in het Grand Palais

Alhoewel Frankrijk nou niet het schaatsland bij uitstek is, moet je als Nederlander toch echt een van de schaatsbanen bezoeken. Zo tovert men het Grand Palais in de winder om tot de grootste indoor ijsbaan van de wereld. Ieder half uur word je getrakteerd op een fantastische lichtshow. Leuk voor de kinderen die een eigen deel op de baan hebben. Tussendoor kan je genieten van heerlijke warme chocomel of glühwein.  In de avond wordt de ijsbaan een echte ijsdansvloer waar een dj je op geweldig verlichte baan laat swingen. 

Een andere te gekke ijsbaan bevindt zich boven op de Eiffeltoren. Zeg nou zelf, wat is er mooier dan een mooi uitzicht over de prachtig verlichte stad terwijl je op je schaatsen over de ijsbaan zwiert.