Op vakantie naar Frankrijk

Inhoud

Denk je na over een reis naar Frankrijk? Overweeg toch om met de trein naar Parijs te gaan! De stad van het licht én het kloppend hart van Frankrijk. Ze is daardoor niet alleen de moeite waard om zelf te verkennen, maar ook nog eens een uitermate makkelijke uitgangspositie om vanuit door te reizen naar andere vakantiedoelen in Frankrijk.

Met de trein naar Parijs is ontzettend eenvoudig

Met een beetje geluk hoef je maximaal één keer over te stappen wanneer je met de trein naar Parijs gaat. Mocht je in Amsterdam of Rotterdam wonen, dan heb je zelfs een directe aansluiting! Naast Schiphol zijn dit namelijk de twee vertrekpunten voor de Thalys, de hogesnelheidslijn naar Parijs. Zodra je eenmaal bent vertrokken duurt het rond de drie uur voordat je al in het hartje van Parijs kunt uitstappen. Kun je het geloven? Je bent sneller vanuit de Randstad op Gare du Nord als een treinreis van Groningen naar Maastricht duurt! Alles dankzij de hoge snelheid waarmee de Thalys door Nederland, België en Noord-Frankrijk raast. Onderweg kan je ook nog eens genieten van de boordrestauratie, mits je daar überhaupt de mogelijkheid voor vindt tijdens deze korte reis!

Niet alleen simpel, maar ook nog eens goedkoop

Tickets voor de Thalys zijn eenvoudig verkrijgbaar en zodra je ze eenmaal hebt gekocht, is het een kwestie van alleen maar op tijd op het perron staan. In tegendeel tot een vliegreis is met de trein naar Parijs reizen niet aan ingewikkelde in- en uitcheckregels of boardingtijden verbonden. De reis is in wezen zoals ieder andere treinreis, precies zoals je gewend bent. Het enige verschil zit ‘m in de ticketprijzen. Deze worden namelijk duurder naarmate de reisdatum dichterbij komt. Het is daarom aan te raden je reis ongeveer drie maanden van tevoren te plannen. Rond deze tijd zijn de tickets bijzonder gunstig geprijsd. Een enkeltje Parijs kost dan rond de 35 euro voor een tweedeklas zitplek. Een stoelreservering is in de prijs inbegrepen. Tickets voor de trein naar Parijs zijn via de gebruikelijke online kanalen verkrijgbaar.