Naar Parijs, zo kom je er!

Inhoud

Wil je Parijs gaan verkennen maar weet je niet op welke manier je het beste kan reizen? Wij hebben drie opties voor jou op een rijtje gezet. Met de auto, de Thalys en de bus. 

Met de auto naar Parijs

Ben je van plan om met de auto naar Parijs te gaan, dan is het handig om een paar dingen te weten. 

Wist je dat je een speciale milieusticker nodig hebt wanneer je in de Parijs rijdt? Je kan elke route kiezen die je wilt vanuit Nederland naar Parijs, maar de meest gebruikte route is via Breda. Hier ga je de grens over naar Antwerpen, dan via Gent en Lille door naar de hoofdstad Parijs. Vertrek je vanuit het zuiden van ons land, dan is de route: Luik, Charleroi, Mons en Combles een goed alternatief. 

Neem een wegenkaart mee in de auto voor de zekerheid

Vaak zijn er omleidingen of werkzaamheden rond Parijs dus het is handig behalve je navigatiesysteem ook een goede wegenkaart mee te nemen. Op een gegeven moment kom je op de ringweg “De Boulevard Périphérique” uit, dit is een ringweg van ongeveer 35 kilometer die rond het centrum van Parijs ligt. De maximumsnelheid op deze weg is 80 km per uur. Hou er rekening mee dat het een ontzettend drukke weg is, en dat men hier graag bumper kleeft en rechts inhaalt. Probeer deze weg op de zeer drukke tijden te vermijden. 

Vergeet de milieu sticker niet, het is verplicht

Sinds 1 april 2017 is het verplicht een speciale milieu sticker te hebben. Je hebt deze alleen nodig op werkdagen van 8 uur in de ochtend tot 20 uur in de avond. Je kan dit Eco Vignet van tevoren online bestellen op internet. Parkeren in Parijs kan je verspreid over de hele stad, je vindt veel parkeergarages. Hoe dichter bij het centrum hoe meer je betaalt voor een parkeerticket. Soms betaal je €25,- per dag. Parkeren op straat in het centrum kost je rond de €5,- per uur. Vergeet niet de parkeerkaart duidelijk achter je voorraam te leggen

Met de Thalys naar Parijs

Met de Thalys naar Parijs is een belevenis op zich. Je kan lekker onderuitgezakt aan je bezoek aan deze wereldstad beginnen. Het is aan te raden wat eerder op het station te zijn omdat het nogal druk kan zijn met in- en uitstappen. Vooraf koop je de tickets online. Hoe langer je een ticket van tevoren koopt, hoe goedkoper je uit bent. Op het ticket staat in welk voertuig je zit en ook welke stoel er voor jou gereserveerd is. 

Je kan voor gewone kaartjes kiezen of je kiest voor een duurdere klasse. In een gewone wagon zit je trouwens prima, je hebt voldoende ruimte. Bij je stoel hoort een klaptafeltje en heb je de beschikking over een stopcontact zodat je een laptop of mobiele telefoon kan opladen. In Nederland rijdt de trein via Schiphol naar Rotterdam en door naar België. Vanuit Antwerpen is er nog een stop in Brussel en daarna is het door naar Parijs! De Thalys stopt op Gare de Nord in Parijs. De reistijd bedraagt 3 uur. Dan sta je midden in het hart van de wereldstad.

Met de bus naar Parijs

Natuurlijk kan je ook nog met de bus naar Parijs. De Franse spoorwegen rijden met de Ouibus dagelijks tussen Amsterdam en Parijs. Zij doen dit 4 keer per dag. Hou er rekening mee dat de reistijd rond de zeven uur ligt. De bus is comfortabel en heeft gratis draadloos internet en stopcontacten. De Ouibus vertrekt vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er is een directe lijn, overdag en in de nacht, met een tussenstop in Lille. Vanuit daar rijdt de bus door naar Gare de Paris-Bercy wat tevens de uitstaphalte is.

Een andere busdienst is Eurolines. Er zijn opstapplaatsen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Breda en Den Bosch. De reistijd bedraagt vanaf Utrecht zo’n zeven uur en een kwartier.

Als derde kan je ook kiezen voor de Flixbus. Zij bieden heel betaalbare busreizen aan, hebben een uitgebreid routenetwerk en goed service. Je hebt in deze bussen veel beenruimte en gratis Wifi. Je kan een plaats boeken in de Flixbus via een mobiele app. De groene Flixbus verkoopt tickets die rond de 70% goedkoper liggen dan als je met de auto of Thalys, naar Parijs reist. Zij doen wel iets langer over de reis omdat zij meerdere opstappunten hebben. Een reis duurt tussen de 7,5 uur tot 9,5 uur.