Met de Thalys naar Parijs? Dit is waarom!

Inhoud

Een stedentripje naar Parijs boeken? Hartstikke leuk natuurlijk. Je kunt er op verschillende manieren komen. Wil je op een snelle en comfortabele manier naar Parijs? Pak dan de Thalys. Deze brengt je in iets meer dan drie uurtjes van Amsterdam naar Parijs. Supersnel en ook nog eens voor een leuke prijs. Je boekt al een enkeltje vanaf 35 Euro. Benieuwd je met de Thalys naar Parijs moet gaan? Wij vertellen je waarom.

Hogesnelheidstrein 

Als je met de Thalys naar Parijs gaat, ben je er in een mum van tijd. In 3 uur en 18 minuten ben je vanaf Amsterdam Centraal in Parijs. Vanaf Rotterdam is het nog maar 2 uur en 36 minuten. Je vliegt bij wijze van spreken over het spoor waarbij snelheden van 300 kilometer per uur worden gehaald. Alleen tussen Antwerpen en Brussel rijdt de trein en stuk langzamer. Je maakt tussenstops in Schiphol, Rotterdam, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Als je vanuit Nederland vertrek, adviseren we je om 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Dienstregeling

Onder normale omstandigheden rijdt de Thalys tien keer per dag. Door de vele maatregelen in verband met Corona is er momenteel een aangepaste dienstregeling. Momenteel rijden er twee tot vier treinen per dag.

Comfortabel

In de Thalys maakt men onderscheid naar drie klassen. De tweede klasse noemt men in de Thalys ‘Standaard’. De eerste klasse heet ‘Comfort’. Het verschil tussen deze klasse heeft betrekking op het niveau van comfort. In de Comfort klasse heb je meer beenruimte. De stoelen zijn ook wat breder.  Het verschil tussen de eerste en tweede klasse is het comfortniveau: de stoelen zijn in de 1e klasse breder, en je krijgt meer beenruimte. 

Wil je ook een hapje en een drankje onderweg, dan is er de Premium klasse. Het comfortniveau is gelijk aan de Comfort klasse. Er zijn extra services inbegrepen zoals een maaltijd met seizoens- en streekproducten. Daarnaast heb je ook de beschikking over gratis kranten en snel internet. Je kunt dit zien als de businessclass van Thalys. Zo reis je op wel heel comfortabele manier naar Parijs.