Dit is waarom je naar Parijs wilt!

Inhoud

Parijs, nog altijd de stad van de liefde. Je moet er een keer zijn geweest, zegt iedereen. Maar vaak hoor je dan ook dat het er zo enorm druk is en dat het erg duur is. Misschien is dat soms ook wel zo, maar zeker lang niet altijd. En… er zijn zoveel redenen waarom je wel naar Parijs wilt. Was jij nog niet overtuigd dat je die stedentrip naar Parijs nu toch echt een keer moet gaan doen? Lees dan vooral verder. Dit is waarom je naar Parijs wilt!

Romantiek

Parijs, stad van de liefde, is zonder twijfel de meest romantische stad die je maar kunt bedenken. Samen met je geliefde wandelen door de stad of een romantische rondvaart op de Seine. Maar wat dacht je van de slotjesbrug Pont des Arts. Hier laten talloze verliefde stelletjes een liefdesslotje met hun initialen achterlieten.

De trein is echt niet zo duur als je denkt

Als je met de trein naar Parijs gaat, kan je al voor 35 Euro van Amsterdam naar Parijs. Vertrek je vanaf Rotterdam is het zelfs nog wat goedkoper. Je reist dan met de Thalys. Wat je wel moet doen is tijdig boeken. Deze prijzen gelden tot 3 maanden voor vertrek. Daarna lopen de prijzen wel op.

Gratis Musea bezoeken

Parijs is de winkelstad bij uitstek. Maar natuurlijk heeft de stad veel meer te bieden. Er zijn talloze bezienswaardigheden en musea, die absoluut de moeite waard zijn. Voor veel bezienswaardigheden moet je betalen. Dit kan dus aardig in de papieren gaan lopen. Parijs heeft wel een voordelige museum pas. Maar wist je dat je op iedere eerste zondag van de maand gratis de grote musea kunt bezoeken? Als je je stedentrip dus goed plant kun je ook hiermee veel geld besparen.

Culinair Parijs

Parijs heeft veel te bieden voor hen die houden van lekker eten en een goed glas wijn. De stad telt alleen al 70 restaurants met één of meerdere Michelin-sterren. Maar ook voor een iets eenvoudiger diner kan je terecht in een van de vele supergezellige bistro’s of internationale restaurants.

Rustige zomer in Parijs en toch naar het strand

Veel mensen negeren in de zomer Parijs vanwege de grote drukte. Althans men denkt dat het dan druk is. Maar juist in de zomermaanden is Parijs een stuk rustiger. Veel inwoners van Parijs gaan dan op vakantie naar de Franse kust. In de binnenstad merk je dat goed. En is het in de dagen dat je er bent erg warm? Geen nood, Parijs heeft haar eigen stadsstrand aan de Seine, compleet met palmbomen. Je zou haast vergeten dat je in Parijs bent.

Groen parken

Als je genoeg hebt van het shoppen en even geen zin hebt in een museumbezoek, kan je heerlijk in een van de vele parken wandelen. Wat ook leuk is, is een gezellige picknick  in het park met een baguette, kaas en wijn. Franser kan het toch niet?  

Shoppen

Parijs is de mode stad van de wereld. Alle grote merken zijn aanwezig in de grote winkelstraten. Daarnaast kan je ook op een van de vele vlooienmarkten leuke koopjes scoren.