Alles over parkeren in Parijs

Inhoud

Ieder jaar wordt Parijs weer door veel landgenoten bezocht. Niet zo gek want de stad heeft veel te bieden en ligt op relatief korte afstand van ons land. Je kunt er op diverse manieren naar toe reizen. Velen kiezen voor de auto. Je kunt er al in zo’n 4,5 uur zijn. Het is wel handig dat je vooraf bedenkt waar je je auto parkeert. In deze blog vertellen je alles over parkeren in Parijs.

Parkeergarages van Parijs 

Parijs telt vele parkeergarages. Ze zijn echter niet goedkoop. Je betaalt per dag zo’n 40 tot 70 Euro, afhankelijk van de locatie. Goede en betrouwbare parkeergarages zijn van Vinci parking. Je vindt ook veel garages op Parking de Paris.

Parkeren op straat 

Je kunt er ook voor kiezen om op straat te parkeren. Ook dit is niet goedkoop. Je betaalt er een tarief dat ligt tussen de € 2,40 en € 4 per uur. Vaak mag je ook maar maximaal 2 uur parkeren. Let hier dus goed op. Betalen doe je met de Paris Carte. Deze speciale parkeerkaart kun je kopen bij een van de vele kiosken in de stad. Je kunt ook betalen met een creditcard.

Goedkoop parkeren aan de rand van de stad

Wil je goedkoper parkeren, dan kun je terecht aan de noordzijde van de stad. Hier kun je voor 25 Euro een heel weekend parkeren bij Parking200 op Parking Paris 19. Vanaf Gare Rosa Parks ben je in slechts enkele minuten met RER-lijn E op Gare du Nord. Daar kun je op een van de metrolijnen overstappen.

Goedkoop parkeren in Parijs via Mobypark

Als je goedkoop wilt parkeren, kijk dan op de site van Mobypark. Hier kun je bij bedrijven of particulieren een parkeerplaats reserveren. De tarieven liggen vaak wel 60 procent onder de reguliere parkeertarieven.