Verplaats je in Frankrijk met het openbaar vervoer

Inhoud

Frankrijk is nog altijd een van de populairste vakantielanden voor veel Nederlanders. Het land heeft veel te bieden op het vlak van natuur en cultuur. De meeste Nederlanders gaan per auto naar Frankrijk. Erg praktisch als je gaat kamperen. Maar maak je bijvoorbeeld een stedentrip, kun je ook heel goed met de trein. Parijs is vanuit Amsterdam maar net iets meer dan 3 uur reizen.

Voordelen van reizen met de trein

Zeker als je naar de grotere plaatsen reist, heeft het zo zijn voordelen als je reist met de trein. Parijs bijvoorbeeld is nu niet echt een heel fijne stad om met de auto te bezoeken. Parkeren is er lastig en erg duur en het verkeer is er vrijwel altijd druk. Met de trein is het dan ook wel zo relaxt.

Bovendien reis je heel snel. Zoals gezegd ben je vanuit ons land in enkele uren in het hartje van de Franse hoofdstad. Een enkeltje heb je al vanaf 35 Euro. Het is wel slim om zo vroeg mogelijk te boeken, want dan zijn de prijzen het laagst. Er rijden dagelijks wel tien treinen vanuit Nederland naar Parijs.

Ook andere Franse steden zijn goed bereikbaar met de trein. Parijs – Bordeaux is bijvoorbeeld maar net iets meer dan twee uurtjes reizen. Wil je naar de Côte d’Azur dan is dit vanuit de lichtstad in zo’n zes uur te doen met de trein. Parijs is dan ook de perfecte stad om Frankrijk per openbaar vervoer te ontdekken.

Stations Parijs

Parijs heeft zeven belangrijke treinstations. Een centraal station zoals veel grote steden hebben, heeft de stad echter niet. Gare du Nord is het drukste station. Hier komen alle internationale treinen aan. Wil je doorreizen naar Lyon of Marseille bijvoorbeeld, dan vertrek je vanaf Gare du Lyon. Vanaf dit station vertrekt ook de hogesnelheidstrein naar Barcelona.

Andere stations zijn onder meer Gare de l’Est, en Gare Montparnasse. De verschillende treinstations zijn onderling goed bereikbaar met de Metro. Dit geldt ook voor het centrum van de lichtstad. In een mum van tijd ben je van Gare du Nord in hartje Parijs.