Bezoek de Louvre in Parijs

Inhoud

Het meest grote en bekendste kunstmuseum van Parijs is het Louvre. Hier tref je de meest bekende meesterwerken, denk aan de Venus van Milo, de Mona Lisa. Ook vind je er werken van grote bekende Nederlandse meesters zoals Vermeer en Rembrandt.


Dagje Parijs het Louvre bezoeken

Wanneer je in Frankrijk bent en kiest voor een dagje Parijs ga dan  eens naar Louvre. Dit is enorm groot en heeft een oppervlakte van 160.160 m², dit is iets meer dan 23 voetbalvelden bij elkaar. Je vindt hier ruim 35000 kunstwerken, het is dan ook vrijwel onmogelijk om in één dag alles te kunnen bekijken. Kies er daarom voor om van tevoren te kijken welke kunstwerken je graag wilt zien. Denk eraan het gebruik van een foto of een video camera is alleen toegestaan zonder flitsers

Geschiedenis Louvre

Het Louvre is oorspronkelijk gebouwd als een fort dit gebeurde eind 12e begin 13e eeuw. Doordat het centrum van Parijs ging uitbreiden verloor het Louvre  de functie als fort. in 1546 werd het omgebouwd tot het verblijf van de Franse koninklijke familie. Tijdens de Franse revolutie werd het Louvre officieel een museum voor het tonen van alle nationale Franse meesterwerken. In 1793 werd het museum geopend met een collectie van 537 schilderwerken. De collectie werd tijdens de tijden van Napoleon Bonaparte flink uitgebreid, deze periode werd dan ook de venus van Milo aan de collectie toegevoegd.

 Dagje Parijs

Naast kunt u heerlijk shoppen kun je dus ook andere dingen doen tijdens een dagje Parijs. Ook kan het uiteraard ook samengevat worden. Kies ervoor om eerst te gaan shoppen en daarna naar het Louvre te gaan of wellicht andersom. Eén ding weten we zeker Je zult zich hier zeker niet gaan vervelen. Parijs biedt het allemaal.