De vier seizoenen in Parijs

Inhoud

Parijs, de lichtstad, maar ook stad van de liefde. Superlatieven te overvloede over de prachtige stad. Miljoenen toeristen bezoeken ieder jaar weer de stad. Een ideale reisperiode is er niet echt. In feite kun je het gehele jaar door een citytrip maken. Maar de stad heeft in de verschillende seizoenen wel steeds weer een ander gezicht.

De Parijse Lente 

In het voorjaar komt Parijs weer langzaam tot leven. De natte en koude winter is gelukkig voorbij. De dagen worden weer langer en de stad krijgt weer kleur. Net als de natuur bloeit ook het toerisme weer op. Het is dan ook de ideale tijd om Parijs te bezoeken. Het is het begin van het hoogseizoen. De Parijse ondernemers steken extra veel moeite in het toerisme, dat weer echt op gang moet komen. Dit houdt automatisch in dat alle prijzen weer omhoog gaan. Het wordt drukker en drukker. Je hotel moet je echt weer op tijd boeken. Op de bonnefooi kan sowieso al bijna niet in Parijs, maar in deze periode moet je echt op tijd gaan boeken. Bij de grote bekende bezienswaardigheden zoals de Eifeltoren en het Louvre zullen de wachtrijen weer groeien. Maar goed wat maakt het uit, het is lente en je gebogen in Parijs.

Hartje zomer in Parijs

In Parijs is het in de zomer een minder druk dan je zou denken. De Parijzenaren trekken namelijk massaal naar de Franse kuststreken. Het is er wel levendig druk maar dit komt met name door de vele toeristen die de Franse hoofdstad in hebben genomen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen nog verder worden opgedreven. Op diverse plekken worden er festivals georganiseerd. Hartstikke leuk om deze te bezoeken. Het is er vaak heerlijk weer, maar net als in Nederland kan het ook soms best fris zijn. Neem in ieder geval een jasje en paraplu mee. Je weet immers maar nooit. Wees op tijd met je reserveringen en geniet van gezelligheid van de Franse hoofdstad.

Herfst in de Franse hoofdstad

Parijs is de stad van de liefde. In de herfst wordt dit door de vele kleuren van de bomen nog eens extra benadrukt. Helaas worden de dagen steeds korter en het wordt ook wat kouder. Je merkt aan de Parijzenaren zelf. Desondanks is het een heel goede periode om in Parijs te zijn. Het is immers een stuk rustiger en de prijzen zijn weer flink gedaald. Die geeft je de mogelijkheid om het er eens extra goed van te nemen.

Winter in Parijs

De winters in Parijs lijken op die van Nederland, koud en nat. De Parijzenaren zelf houden er ook echt niet van. Maar maakt dit je niet zoveel uit, dan is het weer de perfecte tijd. Het is laagseizoen en dat merk je direct aan de prijzen. Maar rond de feestdagen verandert de stad weer. De uitbundige sierverlichting zorgen dat de stad weer gezellig wordt. Zeker de Eiffeltoren is dan dankzij de versieringen weer echt een trekpleister voor de vele toeristen. Echt een aanrader om rond deze tijd de lichtstad te bezoeken.