Bezoek de Arc de Triomphe

Inhoud

Kies je voor een dagje Parijs? Bezoek dan eens de meest bekendste en grootste triomfboog van Parijs. Dit is de ARC de triomphe. Je vindt deze bezienswaardigheid vlakbij de Champs-Élysées op het meest drukke bij het verkeersplein Charles de Gaulle.

Arc de Triomphe bezoeken

Wanneer je een dagje Parijs hebt geboekt én een bezoek wil brengen aan dit monument kun je het beste gebruik maken van de ondergrondse voetgangerspassage. Deze vind je bij het Trefpunt Avenue Champs-Élysées en Avenue de la Grande Armee. Je herkent deze aan een aflopende trap, deze brengt je naar de tunnel onder het verkeersplein. Wist je dat de Arc de Triomphe In de top 3 staat van de meest grote triomfbogen over de hele wereld? De Arc de Triomphe is 55 meter hoog en heeft een breedte van 45 meter. 

Wat kun je zien bij Arc de Triomphe?

Op zowel de voorkant als je op de achterkant van dit bouwwerk, vind je meerdere afbeeldingen. Deze afbeeldingen hebben betrekking op veldslagen uit de Franse geschiedenis. De meeste afbeeldingen laten dan ook de succesvolle overwinningen zien van Napoleon. In de boog zelf tref je een verwijzing aan naar Napoleon, zo zie je onder andere namen van generaals en officiers. Ook vind je boven de boog een eerbetoon aan Napoleon. Op het dak heb je een uitkijkplatform dit uitkijkt op de spectaculaire straten van Parijs. Ook kun je vanaf hier de Eiffeltoren zien de Champs-Élysées en de Sacré- Coeur 

Arc de Triomphe bezoeken & Tickets

Wanneer je al weet dat je naar Frankrijk gaat en kiest voor een dagje Parijs, is het verstandig om alvast een toegangsbewijs online aan te schaffen. Dit omdat het monument door verschillende mensen wordt bezocht en dagelijks kan dit oplopen tot duizenden toeristen. Het is dus vrij druk en er zijn vaak enorme wachtrijen. Dit kun je dus voorkomen door van tevoren het toegangsbewijs te kopen.